Kennisbank (FAQ)

Webdesign algemeen

Voor wie is Yelloweb?

Yelloweb is er voor de (kleine) ondernemer die goed voor de dag wil komen. Yelloweb biedt betaalbare oplossingen voor iedere ondernemer. Wij hebben voor websites, content creatie en online marketing aantrekkelijke tarieven.

Hoe krijg ik mijn eigen website?

Zodra jij een abonnement hebt gekozen dat bij jou past gaan wij aan de slag met het bouwen van jouw website! Voordat wij een website met een mooi webdesign voor jou maken hebben wij natuurlijk eerst een telefonisch intake gesprek. Zo leren we elkaar eerst even kennen.

Wie maakt mijn website?

Team Yelloweb bestaat uit een enthousiast team van webdesigners met een hart voor vormgeving en techniek. Op deze manier zorgen wij voor veel mooie projecten waar wij (en onze klanten) trots op zijn.

Hoe wordt mijn website gemaakt?

Yelloweb bouwt jouw site in een ‘Control Management System’ (CMS). Het CMS waar wij mee werken heet WordPress.

Wat is een content Management System

CMS is een afkorting van Content Management System. Dit is een systeem waarbij je op een simpele manier websites kunt ontdekken en je content makkelijk kunt beheren. Dit alles, zonder dat je enige vorm van kennis van websites en ICT nodig hebt. De meeste CMS systemen bieden de mogelijkheid om te kiezen tussen vele thema’s en plugins waardoor het voor jou een eitje wordt om de teksten, afbeeldingen, kleuren en andere opties aan te passen mocht jij dit willen. Zo heb je alles zelf in de hand.

Met welke CMS systemen werken jullie?

Wij werken met WordPress. In dit CMS maken wij jouw website.

Wat is een page builder?

Een page builder is een software waarmee wij jouw site bouwen in het CMS. Met een page builder kun je zeer gemakkelijke een website opbouwen en/of aanpassen. Zonder dat je hier enige vorm van codeer skills voor nodig hebt!

Met welke page builders werken jullie?

Wij zijn zeer ervaren met Divi en Elementor. Benieuwd naar enkele resultaten? Klik hier!

Bouwen jullie alleen maar in WordPress?

Ja, wij werken alleen maar in WordPress. Dit doen we omdat wij elk idee kunnen realiseren binnen WordPress. Dus, ben jij benieuwd wat wij kunnen betekenen? Stuur ons een bericht.

Wanneer ben ik eigenaar van mijn website?

Yelloweb werkt met lage abonnementstarieven zodat een website voor iedereen bereikbaar is. De website ‘lease’ je van ons. Dat is dus goedkoper. Wil je graag eigenaar zijn, neem dan contact met ons op. Samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden.

Hoe lang duurt het voordat mijn website af is?

Wij kunnen de website binnen enkele dagen gereed hebben. De livegang hangt voor een deel van jezelf af. Wij hebben al mooie designs gemaakt die als basis dienen voor jouw website (*bekijk ze hier*). Als wij samen een keuze hebben gemaakt uit een van onze designs gaan wij hem samen met jouw tekst, afbeeldingen en kleuren vullen naar één geheel dat bij jouw bedrijf past.

 

Kan ik zelf mijn site aanpassen?

Jazeker. Nadat wij de site hebben opgeleverd krijg je van ons een handleiding en inloggegevens zodat jij jouw eigen website kunt beheren en aan kunt passen. Denk hierbij aan tekst en foto’s op jouw webpagina’s.

Kan ik de gehele website uit handen geven zodat ik er geen werk meer aan heb?

Ja, dat kan bij Yelloweb. Als je kiest voor het Full service abonnement plaatsen wij ook jouw teksten en afbeeldingen. Als je nog hulp nodig hebt bij het schrijven van teksten dan hebben wij echte tekstschrijvers die hierin gespecialiseerd en aan ons verbonden zijn die jou hierbij kunnen helpen.

Ik heb al een website. Kunnen jullie deze ook aanpassen?

Dat hangt erg van je website af en de gewenste werkzaamheden. Wellicht kunnen wij jouw wensen verwerken in je huidige website. Stuur ons een bericht en laten we kennismaken. 

Wat is verstandiger? Een geheel nieuwe website of mijn huidige site aanpassen?

Dit hangt heel erg af van wat jouw wensen zijn. Stel dat jouw huidige website dusdanig verouderd is dat wij geen goede mogelijkheid zien om jouw site aan te passen is het misschien beter om een nieuwe site te bouwen. Stuur ons een bericht en laten we kennismaken.

Ik wil een nieuwe website maar ik heb geen content. Kunnen jullie mij hierbij helpen?

Als je hulp nodig hebt bij het schrijven van teksten dan hebben wij echte tekstschrijvers die hierin gespecialiseerd zijn en aan ons verbonden zijn. Zij kunnen jou hierbij helpen.

Maken jullie ook webshops?

Wij kunnen hierbij helpen. Neem contact met ons op. Dan bespreken we de mogelijkheden

Wat is een design

Een design is een ontwerp die wij al hebben gemaakt. Dit bespaart veel tijd waardoor we het proces van ontwerpen en bouwen niet meer uit hoeven te voeren. Wij passen het deisgn aan aan jouw huisstijl, zodat jij een website hebt die past bij jouw bedrijf.

Wat als er iets mis gaat met mijn website?

Geen zorgen. Jouw site wordt elke dag geback-upt op onze server. Ook hebben wij meerdere technieken ingebouwd om jouw site te beveiligen. Meer hierover lees je onder het kopje beveiliging

Hoe kan ik jullie op kort termijn bereiken?

Wij staan voor je klaar via de mail, telefonisch of via onze livechat.

Mijn vraag staat hier niet tussen, hoe kan ik mijn vraag direct aan jullie stellen?

Wij staan elke werkdag van 09:00 tot 17:00 voor je klaar. Je kunt ons telefonisch bereiken maar ook via de mail. Wil je direct antwoord? Probeer onze livechat. Wij reageren gemiddeld binnen enkele minuten.

Prijzen en tarieven

Wat zijn de tarieven van webhosting maandelijks/jaarlijks?

Hosting zit bij het abonnement inbegrepen. Onze tarieven en mogelijkheden vind je op de pagina ‘Abonnementen‘.

Wat kost een website van Yelloweb?

Onze tarieven en mogelijkheden vindt je op de pagina ‘Abonnementen‘.

Zitten er onderhoudskosten aan mijn website?

Wij houden je website up-to-date zodat je website goed kan blijven functioneren. Dit zit bij het abonnement inbegrepen.

Wat kost het als ik mijn website na een jaar wil laten aanpassen. Bijvoorbeeld inhoud en/of foto's etc?

Wij kunnen hierbij helpen. Neem contact met ons op. Dan bespreken we de mogelijkheden

Wat kost het om mijn huidige WordPress website door jullie te laten wijzigen?

Dit hangt heel erg van jouw wensen af. Neem contact met ons op en samen bespreken we de mogelijkheden.

Onze werkwijze

Hoe verloopt het contact tussen Yelloweb en mij?

Yelloweb staat elke werkdag van 09:00 tot 17:00 voor jou klaar. Tijdens de ontwikkeling van de website hebben wij contact om het proces van jouw project vanaf begin tot eind zo goed mogelijk te laten verlopen.

Hoe verloopt het betaalproces?

Jij betaalt maandelijks het tarief van het gekozen abonnement door middel van automatische incassso.

Hoe verloopt het proces van start naar oplevering?

Wij zullen regelmatig met jou via de mail en telefonisch contact hebben om jouw eisen, wensen en voortgang van project te bespreken. Dit hebben wij helemaal gestroomlijnd zodat jij zo goed mogelijk geholpen wordt. Bij vragen zijn wij elke werkdag te bereiken van 09:00 tot 17:00 via de mail, telefoon of chat!

Moet ik zelf input aanleveren voor mijn website of wordt alles geregeld door Yelloweb?

Team Yelloweb heeft al veel mooie designs voor jou ontworpen. Jij levert eenvoudig een aantal gegevens en je huisstijl aan. Als je kiest voor het ‘Full Service’ abonnement lever je ook jouw teksten en afbeeldingen aan.

Ik begrijp niks van de techniek. Word ik tijdens het proces begeleid?

Dat maakt niks uit. Het enige wat wij van jou nodig hebben is bepaalde input. We hebben de website designs al voor je gemaakt. Deze kun je hier bekijken. Wij zullen veel contact met elkaar hebben en jou zo veel mogelijk proberen te begeleiden in het proces naar een mooi eindresultaat.

Kan ik ook mijn eigen idee met jullie bespreken en laten uitwerken?

Wij hebben zeer veel designs waar we samen uit kunnen kiezen. Daar zit vaak ook een design bij die bij jouw bedrijf past. Heb je hier twijfels over? Neem dan contact met ons op. Wij staan elke werkdag vanaf 09:00 tot 17:00 voor je klaar via de mail, telefoon, of livechat!

Hosting

Kan ik mijn domeinnaam (url) bij Yelloweb registreren?

Ja dat kan. Benieuwd of je domeinnaam nog beschikbaar is? Neem contact met ons op.

Kan ik bij Yelloweb ook mijn webhosting afnemen?

Jazeker. Wij hosten al onze websites bij een grote, veilige en internationale hostingpartij met razendsnelle verbinding.

Kan ik zelf de hosting van mijn website verzorgen?

Omdat wij ook de website beheren verzorgen wij ook de hosting. Dit zit dan ook bij het abonnement inbegrepen.

Mijn gegevens worden nu ergens anders gehost, kan ik dit naar jullie overzetten/verhuizen?

Ja dit kan. Neem contact met ons op om te kijken hoe we dit het beste kunnen gaan doen.

Kan ik bij Yelloweb ook mijn mail registreren? (Bijvoorbeeld: info@jouwdomein.nl)

Jazeker. Als je bij ons hosting afneemt kunnen wij gemakkelijk persoonlijke e-mailadressen aanmaken.

Hoeveel mailadressen kan ik maximaal aanmaken voor mijn bedrijf?

Drie e-mail adressen zijn bij het abonnement inbegrepen.

Beveiliging

Hoe worden mijn website en mijn gegevens beveiligd?

Jouw website wordt gehost op een velige server naast de laatste standaarden op het gebied van beveiliging. Daarnaast beveiligen wij onze website met security plugins, voor bijvoorbeeld het beperken van loginpogingen. Meer weten? Neem contact met ons op.

Wat is een SSL certificaat?

SSL staat voor Secure Socket Layer en. iseen beveiliginsprotocol dat zorgt voor een beveiligde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Dit verzekert dat alle gegevens die tussen de webserver en browser verstuurd worden, geheim blijven voor tussenliggende partijen en niet gestolen kunnen worden.

Ik heb last van spam. Hoe kom ik hier vanaf?

Spam kan aan meerdere dingen liggen. Zo kun je bijvoorbeeld geen beveiliginsmethode op je contactformulieren hebben maar kun je bijvoorbeeld ook een script in je website hebben die spam aanmaakt/verstuurt. Hierdoor kan je website zelfs offline gaan. Wacht dus niet te lang als je last hebt van spam. Vaak is een kleine ingreep al voldoende om de spam te verwijderen.

Worden er backups van mijn website gemaakt?

Jazeker, wij slaan intern, op servers. enop cloud omgevingen automatisch backups van onze websites op. Zo hebben wij altijd een plan B, of C, of zelfs D. Gelukkig hebben wij nog nooit een backup-plan hoeven gebruiken.

SEO en Google Ads/Analytics

Wat is SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit betekend Zoekmachine Optimalisatie. Hoe beter jouw website geoptimaliseerd is voor zoekmachines, des te hoger je in de Google zoekresultaten komt te staan.

Kan ik mijn website SEO laten maken?

Jazeker. Dit regel je onder andere met ons Google pakket. Je kan hiervoor SEO teksten laten schrijven. Dit laten wij vaak uitvoeren door een externe tekstschrijver. Wij brengen je graag in contact

Wat is Google Ads

Google Ads staat voor Google Advertising. Vertaald naar het Nederlands is dat adverteren. Met Google Ads krijgen bezoekers jouw dienst of product in hun reclame te zien. Hiermee kun je meer bezoekers op je website genereren.

Ik wil adverteren op google, hoe kunnen jullie mij helpen?

Wij bieden verschillende pakketten aan voor het adverteren op Google.

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een systeem van Google waarin je het gedrag van bezoekers van je website kunt bekijken om zo hun activiteit en gedrag op de website te kunnen inzien.

Ik wil een duidelijk overzicht wie mijn bezoekers zijn en waar zij vandaan komen. Kunnen jullie mij hiermee helpen?

Jazeker, wij kunnen heel gemakkelijk een Google Analytics integratie maken met jou website. 

Meer weten of zit je nog steeds met vragen?

×

Support Chat

Laat hier jou vraag achter

× Vragen?