Alle vragen en antwoorden

Algemeen

Voor wie is Yelloweb?

Yelloweb is er voor de (kleine) ondernemer die goed voor de dag wil komen. Yelloweb biedt betaalbare oplossingen voor iedere ondernemer. Wij hebben voor websites, content creatie en online marketing aantrekkelijke tarieven.

Hoe krijg ik mijn eigen website?

Zodra jij een abonnement hebt gekozen dat bij jou past gaan wij aan de slag met het bouwen van jouw website! Voordat wij een website met een mooi webdesign voor jou maken hebben wij natuurlijk eerst een telefonisch intake gesprek. Zo leren we elkaar eerst even kennen.

Wie maakt mijn website?

Team Yelloweb bestaat uit zeven dames en heren met een hart voor vormgeving en techniek. Op deze manier zorgen wij voor veel mooie projecten waar wij (en onze klanten)  trots op zijn. *Leer ons kennen*

Hoe wordt mijn website gemaakt?

Yelloweb bouwt jouw site in een ‘Control Management System’ (CMS). Het CMS waar wij mee werken heet WordPress.

Wat is een Content Management Systeem (CMS) ?

CMS is een afkorting van Content Management System. Dit is een systeem waarbij je op een simpele manier websites kunt ontwikkelen en je content makkelijk kunt beheren. Dit alles, zonder dat je enige vorm van kennis van websites en ICT nodig hebt. De meeste CMS systemen bieden de mogelijkheid om te kiezen tussen veel thema’s en plugins waardoor het voor jou een eitje wordt om de teksten, afbeeldingen, kleuren en andere opties aan te passen mocht jij dit willen. Zo heb je alles zelf in de hand.

Met welke CMS systemen werken jullie?

Wij werken met WordPress. In dit systeem maken wij jouw website.

Wat is een page builder?

Met een page builder heb je geen kennis van programmeren nodig en kan je zelf eenvoudig teksten en afbeeldingen op je webpagina’s plaatsen.

Met welke page builders werken jullie?

Wij zijn zeer ervaren met Divi en Elementor. Benieuwd naar enkele resultaten? *Klik hier*

Bouwen jullie alleen maar in WordPress?

Ja, wij werken alleen maar in WordPress. Dit doen we omdat wij elk idee kunnen realiseren binnen WordPress. Dus, ben jij benieuwd wat wij kunnen? *Stuur ons een bericht*

Wanneer ben ik eigenaar van mijn website?

Yelloweb werkt met lage abonnementstarieven zodat een website voor iedereen bereikbaar is. De website ‘lease’ je van ons. Dat is dus goedkoper. Wil je graag eigenaar zijn, neem dan contact met ons op. Samen kijken we naar de mogelijkheden.

Hoe lang duurt het voordat mijn website af is?

Wij kunnen de website binnen enkele dagen gereed hebben. De livegang hangt voor een deel van jezelf af. Wij hebben al mooie designs gemaakt die als basis dienen voor jouw website (*bekijk ze hier*). Als wij samen een keuze hebben gemaakt uit een van onze designs gaan wij hem samen met jouw tekst, afbeeldingen en kleuren vullen naar één geheel dat bij jouw bedrijf past.

 

Kan ik zelf mijn website aanpassen?

Jazeker. Nadat wij de site hebben opgeleverd krijg je van ons een handleiding en inloggegevens zodat jij jouw eigen website kunt beheren en aan kunt passen. Denk hierbij aan tekst en foto’s op jouw webpagina’s.

 

Kan ik de gehele website uit handen geven zodat ik er geen werk meer aan heb?

Ja, dat kan bij Yelloweb. Als je kiest voor het Full service abonnement plaatsen wij ook jouw teksten en afbeeldingen. Als je nog hulp nodig hebt bij het schrijven van teksten dan hebben wij echte tekstschrijvers die hierin gespecialiseerd en aan ons verbonden en jou hierbij kunnen helpen.

Ik heb al een website. Kunnen jullie deze ook aanpassen?

Dat hangt erg van je website af en de gewenste werkzaamheden. Wellicht kunnen wij jouw wensen verwerken in je huidige website. Stuur ons een *bericht* en laten we kennismaken.

Wat is verstandiger? Een geheel nieuwe website of mijn huidige site aanpassen?

Dit hangt heel erg af van wat jouw wensen zijn. Stel dat jouw huidige website dusdanig verouderd is dat wij geen goede mogelijkheid zien om jouw site aan te passen is het misschien beter om een nieuwe site te bouwen. Stuur ons een *bericht* en laten we kennismaken. 

Ik wil een nieuwe website maar ik heb geen content. Kunnen jullie mij hierbij helpen?

Als je nog hulp nodig hebt bij het schrijven van teksten dan hebben wij echte tekstschrijvers die hierin gespecialiseerd en aan ons verbonden en jou hierbij kunnen helpen

 

Maken jullie ook webshops?

Wij kunnen hierbij helpen. Neem gerust contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Wat is een design?

Een design is een ontwerp die wij al hebben gemaakt. Dit bespaart veel werk waardoor we het proces van ontwerpen en bouwen niet meer uitvoeren. Wij passen het design aan aan jouw huisstijl, zodat jij een website hebt die past bij jouw bedrijf.

Wat als er iets mis gaat met mijn website?

Wij staan elke werkdag van 09:00 tot 17:00 voor je klaar. Je kunt ons telefonisch bereiken maar ook via de mail. Wil je snel antwoord? Probeer onze livechat. Wij reageren gemiddeld binnen enkele minuten.

Prijzen en tarieven

Wat zijn de tarieven van webhosting maandelijks/jaarlijks?

Hosting zit bij het abonnement inbegrepen.  Onze tarieven en mogelijkheden vind je op de pagina ‘Tarieven’(link naar Tarieven).

Wat kost een website van Yelloweb?

Onze tarieven en mogelijkheden vind je op de pagina ‘Tarieven’(link naar Tarieven).

Zitten er onderhoudskosten aan mijn website?

Wij houden je website up-to-date zodat je website goed blijven functioneren. Dit zit bij het abonnement inbegrepen.

Wat kost het als ik mijn website na een jaar wil laten aanpassen. Bijvoorbeeld inhoud en/of foto’s etc?

Dit kunnen wij voor jou verzorgen. Met een Hulppakket heb je dit snel geregeld. (link naar Hulppakket).

Wat kost het om mijn huidige WordPress website door jullie te laten wijzigen?

Dit hangt heel erg van jouw wensen af. Neem contact met ons op en samen bespreken we de mogelijkheden.

Onze werkwijze

Hoe verloopt het contact tussen Yelloweb en mij?

Yelloweb staat elke werkdag van 09:00 tot 17:00 voor jou klaar. Tijdens de ontwikkeling van de website hebben wij contact om het proces van jouw project vanaf begin tot eind zo goed mogelijk te laten verlopen.

Hoe verloopt het betaalproces?

Jij betaalt maandelijks het tarief van het gekozen abonnement door middel van automatische incasso.

Hoe verloopt het proces van start naar oplevering?

Wij zullen regelmatig met jou via de mail en telefonisch contact hebben om jouw eisen en wensen in het project te verwerken. Dit hebben wij helemaal gestroomlijnd zodat jij zo goed mogelijk geholpen wordt.  Bij vragen zijn wij elke werkdag te bereiken van 09:00 tot 17:00 via de mail, telefoon of chat!

Moet ik zelf input aanleveren voor mijn website of regelt Yelloweb alles?

Team Yelloweb heeft al veel mooie designs voor jou ontworpen. Jij levert eenvoudig een aantal gegevens en je huisstijl aan. Als je kiest voor het Full service abonnement lever je ook jouw teksten en afbeeldingen aan.

Ik begrijp niks van de techniek. Word ik tijdens mijn project begeleid?

Dat maakt niks uit. Het enige wat wij van jou nodig hebben is bepaalde input. We hebben de website designs al voor je gemaakt. Deze kun je *hier* bekijken. Wij zullen veel contact met elkaar hebben en jou zo veel mogelijk proberen te begeleiden in het proces naar een mooi eindresultaat.

Kan ik ook mijn eigen idee met jullie bespreken en later uitwerken?

Wij hebben zeer veel designs waar we samen uit kunnen kiezen. Daar zit vaak ook een design bij die goed bij jou en jouw bedrijf past. Heb je hierover twijfels? Neem dan contact met ons op. Wij staan elke werkdag vanaf 09:00 tot 17:00 voor je klaar via de mail, telefoon of livechat!

Hosting

Kan ik mijn domeinnaam (url) bij Yelloweb registreren?

Ja dat kan. Benieuwd of jouw domeinnaam nog beschikbaar is? Neem *contact* met ons op

Kan ik bij Yelloweb ook mijn webhosting afnemen?

 Jazeker.  Wij hosten al onze websites bij een grote, veilige en internationale hostingpartij met razendsnelle verbinding.

Kan ik zelf de hosting van mijn website verzorgen?

Omdat wij ook de website beheren verzorgen wij ook altijd de hosting. Dit zit dan ook bij het abonnement inbegrepen.

Mijn gegevens worden nu ergens anders gehost, kan ik dit naar jullie overzetten?

Ja dit kan. Neem *contact* met ons op om te kijken hoe we dit het beste kunnen gaan doen.

Kan ik bij Yelloweb ook mijn mail registreren? ( Bijvoorbeeld: info@jouwdomein.nl)

Jazeker.  Als je bij ons hosting afneemt kunnen wij gemakkelijk persoonlijke e-mailadressen aanmaken.

Hoeveel mailadressen kan ik maximaal aanmaken voor mijn bedrijf?

 Drie e-mailadressen zijn bij het abonnement inbegrepen

Beveiliging

Worden er backups van mijn website gemaakt?

Jazeker, wij slaan intern, op servers en cloud omgevingen automatisch backups van onze websites op. Zo hebben we altijd een plan B, of C, of D. Gelukkig hebben we dit nog nooit hoeven te gebruiken

Wat is een SSL certificaat?

SSL staat voor Secure Socket Layer en is een beveiligingsprotocol dat zorgt voor een beveiligde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Dit verzekert dat alle gegevens die tussen de webserver en browser verstuurd worden, geheim blijven voor tussenliggende partijen en niet gestolen kunnen worden.

Hoe worden mijn website en mijn gegevens beveiligd?

Jouw website wordt gehost op een veilige server naar de laatste standaarden op het gebied van security. Daarnaast beveiligen wij onze websites met security plugins, voor bijvoorbeeld het beperken van loginpogingen. Meer weten? Neem contact met ons op.

Ik heb last van spam. Hoe kom ik hier vanaf?

Spam kan door aan meerdere dingen liggen. Zo kun je bijvoorbeeld geen beveiligingsmethode op je contactformulieren hebben maar kun je bijvoorbeeld ook een script in je website hebben die automatisch spam verstuurt. Hierdoor kan je website zelfs offline gaan. Wacht dus niet lang als je spam hebt. Vaak is het na een kleine oplossing al verholpen.

Hoe worden mijn gegevens beveiligd/beschermd?

RAG?

SEO en Google Ads/Analytics

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit betekent Zoek Machine Optimalisatie. Hoe beter jouw website geoptimaliseerd is voor zoekmachines, des te hoger je in de Google zoekresultaten komt te staan.

Kan ik mijn website SEO laten maken?

Jazeker. Dit regel je onder andere met ons Google pakket. Je kan hiervoor SEO teksten laten schrijven. Dit laten wij vaak uitvoeren door een externe tekstschrijver. Wij brengen je graag in contact.

Wat is Google Ads?

Google ADS staat voor Google advertising. Vertaald naar het Nederlands is dat adverteren. Met Google ADS krijgen bezoekers jouw dienst of product in hun reclame te zien. Hiermee kun je meer bezoekers op je website genereren.

Ik wil adverteren op Google, hoe kunnen jullie mij helpen?

Zeker. Wij bieden verschillende pakketten aan voor het adverteren op Google.

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een gratis tool van Google waarmee je diepgaande en uitgebreide statistieken kunt verzamelen over bezoekers op je website.

Je krijgt met Google Analytics niet alleen inzicht in de hoeveelheid bezoekers op je website, maar ook in het gedrag van je bezoekers én hoe deze bezoekers op je website terechtkomen.

Ik wil een duidelijk overzicht wie mijn bezoekers zijn en waar zij vandaan komen. Kunnen jullie mij hiermee helpen?

 Jazeker, wij kunnen heel gemakkelijk een Google Analytics integratie maken met jouw website. 

Niet kunnen vinden wat je zocht?

Neem contact met ons op. Wij staan voor je klaar!
Wij zijn elke werkdag bereikbaar vanaf 09:00 – 17:00, via de mail, telefonisch of via Whatsapp

×

Support Chat

Laat hier jou vraag achter

× Vragen?